Resultatriggen

Hisøy O-klubb har laget en søyle med seks skjermer som viser oppdaterte resultater underveis i et O-løp. Den ble brukt under Sørlandsgaloppen 2018, på Night Hawk 18/19 og sågar på WOC 2019. Det er lyssterke skjermer (32″ Public Display skjermer) så resultatene er leselige utendørs i dagslys. De er ikke så mørke som de ser ut til på bildet.

Riggen er to meter høy, og hver skjerm er festet midt på en OSB-plate på 120×80 cm. Beina er 2″x4″ med 60 graders hjørner. Resultatet er en sekskant på drøye to meter i diameter.

Denne riggen leier vi ut, sånn at andre O-løp også kan dra nytte av den. Den kan brukes på tre måter:

  • Bare som PC-skjermer, for å koble til PC-er som vanlige dataskjermer. Det går an å vise resultater på denne måten også, for eksempel med etimimgs speakerskjermbilder.
  • For å vise en nettside, som f.eks. resultat fra liveresultat.orientering.se eller o-total.no, eller gps-tracking på loggator.com.
  • Som frittstående resultatvisning fra etiming, med vår egenutviklede resultatserver som leser fra e-timings database. Krever SQL server.

Hvordan den virker

På hver skjerm er det montert en liten Raspberry Pi zero ettkortsdatamaskin. Den drives av strøm fra skjermen, og viser bildet gjennom HDMI. Denne brukes til å koble til det trådløse nettet og kjøre en nettleser. Resultatvisningen er altså bare en nettside.

Vi leverer med et aksesspunkt som kan kobles til kablet nett, som lager et trådløst nett som enhetene allerede er satt opp mot. Da slipper du å legge inn wifi-passord.

Hva den består av

For hver skjerm har vi:

  • En 32″ LG Digital Signage skjerm på 350 nits
  • Skjermfeste som låses
  • Raspberry Pi zero med minnekort og trådløst kort
  • Kabler: strøm, HDMI, USB

Vi har ett tastatur med museplate som vi plugger inn i hver Raspberry etter tur når de startes opp. Deretter kobler vi fra tastaturet og den klarer seg selv.

Raspberry-ene trenger du ikke hvis du bare skal bruke de som skjermer. Skjermene har plugger for HDMI, VGA, DVI.

Kontaktperson: Tore Henriksen, Hisøy O-klubb, torehenr (krøllalfa) online.no.

Populært, ja